2011. június 2., csütörtök

Kémkölykök

La Familia Rodriguez


A stáb nélküli lázadó visszatért!
A latin akciófejedelem ismét berúgta a mozik ajtaját, hogy megmutassa, hogyan lehet alacsony költségvetés mellett is jó filmet csinálni. Ezúttal nem csobog hektószámra az RH+, nem lőnek szarrá mexikói ganxstákat, nem trancsíroznak fel mutáns vámpírokat és senki nem változik űrlénnyé. Ezek után már-már azt hihetné az egyszerű halandó, hogy mindezek, no meg az isteni Salma és a még istenibb QT hiányában Don Roberto elsüllyedt a Hollywood-ot mai napság olyannyira jellemző átlagigénytelenség süppedős ingoványában, erről azonban szó nem van!
Habár kiemelkedő újdonságot nem teremtett, az “El director” új alapokra helyezte a családi vígjátékok el-Disney-sedett förtelmeit, megspékelve saját agyszüleményeivel, stílusával és látásmódjával. A story már ismerős lehet a True Lies-ból és a Két és fél kém-bõl: adott anyu és apu, az ex-szuperkémek és az õ porontyaik, akiknek fogalmuk sincs őseik James Bond-os múltjáról. Boldogan éldegélnek a 2 gyerek-3 szoba /nem négy!!! :-) / és 4 kerék jegyében, mikor is az édes civil élet napfényes horizontján felragyog az UTOLSÓ NAGY MELÓ. Cortez papa (Antonio Banderas) és Cortez mama (Carla Gugino) felkerekednek, majd szépen csapdába is esnek a főgonosz /?/ Flúgos Floop (Alan Cumming) elvarázsolt kastélyában, így a két apróságra hárul a feladat, hogy szüleiket, és mellékesen a világot is megmentsék a titokzatos Harmadik Agy által intelligensé tett robotgyerekek pusztító seregeitől.



Nem túl bonyolult, igaz? De nem is kell annak lennie, hiszen a Kémkölykök-ben a szórakoztatás az elsődleges, és a néző ezt 100%-osan meg is kapja, köszönhetően senor Rodriguez-nek és “családjának”: Banderas mellett ismét feltűnik a pamacsbajszú Cheech Marin (ezúttal nem nyír ki senkit), mint Felix bácsi, az agyontetovált, brutálarcú Danny Trejo, Q kissé elzüllött megfelelőjeként, és Robert “T-1000” Patrick. Kiegészülve a két /kém/kölyökkel, Alexa Vega-val és Daryl Sabara-val, olyan lendületes komédiát hoznak össze, amely igényes egyszerűségével kellemes kikapcsolódást nyújt a család minden egyes tagjának. A Mission: Impossible-os és a Mátrixos paródiajeleneteken túl pedig csak George Clooney a nagyobb hab a siker tortáján. Muchas Gracias!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése