2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 8.


James Cameron volt a Rambo 2. egyik társírója. A történet korai verziójában Rambót nem egy börtönben, hanem egy elmegyógyintézetben találta volna meg Trautman ezredes, ezt az ötletet azonban Stallone elvetette, Cameron viszont később felhasználta a Terminátor 2-ben.




Cameron minden filmjében "megjelenik" hangban (voice cameo), így például az első Terminátorban (rendőrségi rádió, motelportás), az Avatarban (katonai rádió), az Aliensben (ő a Királynő lélegzése és hörgése), A mélység titkában (helikopter-rádió), a Terminátor 2-ben (az olvadt fémben haldokló T-1000-es), a Két tűz közöttben (szintén helikopter-rádió), és a Titanicban (az egyik utas).



Az Aliensben azt a jelenetet forgatták legutoljára, amiben először látjuk a katonákat. Mivel a színészek ekkor már hónapok óta ismerték egymást, az általuk alakított figurák közötti bajtársias és baráti viszony lényegesen hitelesebb.



A mélység titka kapcsán gyakori tévhit, hogy a híres folyadéklélegzős jelenetben megfulladt a patkány, ez azonban nem igaz. A jelenethez összesen öt patkányt használtak, és a forgatást követően Cameron az egyiket meg is tartotta házikedvencnek.



Bár az Avatarban egyszer sem hangzik el, és nem is utalnak rá, de a cselekmény 2154-ben játszódik.



Az avatar szó szanszkrit nyelven annyit tesz: inkarnáció.



Az egyik korai történetvázlatban Jake-et Joshnak, Neytirit pedig Zuleikának hívták.



A film végi csatában Neytiri harci festései között látható egy öt ujjú tenyérlenyomat is, de mivel a nem klónozott na'viknak csak négy ujjuk van a kezükön, ez a lenyomat feltehetően Jake-től származik.



A Robotzsaruban Murphyt leviszik a rendőrségi lőtérre. Ahogy a kamera végighalad a fülkék előtt, az utolsó állásban lévő alak annak ellenére rángatja tovább a pisztolya ravaszát, hogy a fegyvere szemmel láthatóan kiürült - erre utal az a tény is többek között, hogy a szán hátra van csúszva.



A Féktelenül elején, amikor Jack és Harry rohannak fel a lépcsőn, egy harmadik kommandós látható mögöttük, aki viszont később rejtélyes módon eltűnik. Ez azért van, mert ennek a karakternek az összes jelenetét kivágták a filmből.



Amikor az Űrgolyhókban az elnököt át-transzportálják egyik szobából a másikba, a feje rossz irányba néz, ami ugye a poén alapja. Azt viszont furcsa módon senki nem veszi észre, hogy a kezei is megfordultak.



Amikor A légyben az átváltozott Seth a falon és a mennyezeten mászkál, a pólója nem lóg a föld felé, ahogy pedig a gravitáció iránya miatt kellene, innen látszik egyértelműen, hogy a jelenetet a kamera ügyes elhelyezésével és a kellékek különleges rögzítésével forgatták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése