2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 2.


Egészen a Titanicig A vadon hercegnője c. anime volt minden idők legnagyobb japán mozifilm-kasszasikere, maga mögé utasítva az addigi első helyezett E.T.-t.




Az Oscarban Marisa Tomei alakítja Ornella Muti lányát, noha a két színésznő között csak 9 év korkülönbség van.



Az Equilibrium elején látható Mona Lisa sokkal nagyobb, mint az eredeti, ami csak 77x53 cm nagyságú, ráadásul nem is vászonra festették, ahogy a filmben szerepel, hanem egy fából készült lapra.



A lé meg a Lola forgatása alatt Franka Potente nem mosott hajat, mert a vörös festék nagyon érzékeny volt a vízre, és kifakult volna.



Szintén a Lolában a vak asszony, akitől Manni elkéri a telefonkártyáját, a színész, Moritz Bleibtreu édesanyja.



Az eredeti angol nyelvű Ponyvaregényben Vincent a hamburgerekről mesél Jules-nek, többek között a "sajtos negyedfontosról", amit Royale With Cheese-nek nevez. Valójában ezt simán Royale Cheese-nek hívják.



Az első X-Men elején, a koncentrációs táborban minden katona sisakot visel, noha ez csak harci esemény idején volt előírás a német hadseregben, a foglyok terelése viszont nem az.



Szintén az X-Menben történik, hogy Mystique felveszi Kelly szenátor egyik emberének az alakját. A helikopterben utaznak, és a szenátor átadja a telefonját a férfinek, aki elteszi azt a belső zsebébe. Nem sokkal később Mystique visszaváltozik saját alakjába, de a telefon rejtélyes módon eltűnik.



Az X-Men Origins - Wolverine-ben Weapon XI (azaz Deadpool) fegyvere egy hosszú adamantium-penge, amit Rozsomákhoz hasonlóan ő is a karjából tud előugrasztani. Igen ám, de az ő pengéje olyan hosszú, mint az egész karja, ennélfogva nem szabadna tudnia behajlítani a könyökét.



A Dogmában eredetileg Alanis Morissette játszotta volna Bethanyt, de az 1998-99-es világkörüli turnéja miatt nem volt rá ideje. Mire ráért, a szerepet megkapta más (Linda Fiorentino), így amolyan kompenzálás gyanánt alakíthatta végül Istent.



A Robotzsaruban a szemfülesek felfedezhetik a rendező Paul Verhoevent a diszkó vendégei között. Ő az a nagyon erősen gesztikuláló alak, aki hisztérikusan örül, amikor nem sikerül Leonnak "tökön" rúgnia Murphyt.



A Men In Black első részének rendezői székét felajánlották Quentin Tarantinonak is, csakúgy, mint Clint Eastwoodnak K szerepét.



A Rendőrstoryban annyi üveget törtek össze a felvételek során, hogy a stáb a filmet viccesen Üvegstorynak kezdte nevezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése