2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 5.


A Közönséges bűnözők Keyser Sozeját egy valódi gyilkos figurája ihlette, aki előbb megölte a családját, majd eltűnt 17 évre.




A Tronban Flynn programját Clunak hívják, ami egy régi programozási nyelv neve.



A Twister volt az első film, ami megjelent DVD-n, és az utolsó, amit HD-DVD-n kiadtak.



A Shop-Stopot abban a kisboltban forgatták, ahol Kevin Smith dolgozott az idő tájt.



Az Aliban az utolsó mérkőzésen Ali minden menet között leül, ám a valóságban ezen a meccsen egyszer sem ült le.



Robin Hood - A tolvajok fejedelme a XII. században játszódik, Azeem viszont lencsés távcsövet használ, ezt az eszközt azonban csak 500 évvel később találták fel.



A Harmadik típusú találkozásokban az idegenek által küldött koordináták (40°36'10" észak, 104°44'30" nyugat) a közelében sincsenek az Ördögtoronynak (hanem attól mintegy 300 mérföldnyire - kb. 450 km-re).



Oscar Schindler sosem kapott a német náci-párttól arany kitüntetést, így el sem adhatta, hogy annak árából életeket menthessen. A Schindler listájában ráadásul Liam Neeson katonai fokozatú kitüntetést visel, nem olyat, amit civilek kaptak.



A sötét lovagban Kétarc összeroncsolódott arcfelét számítógépes animációval készítették el, és hogy a digitális réteg megfelelően illeszkedjék Aaron Eckhart fejére, az arcán referenciapontokat jelöltek ki a felvétel idején.



A Rhythm & Hues stúdiónak köszönhetően Pi végül nem csak egy blubox-babát simogathatott, amikor Richard Parker az ölébe hajtotta a fejét.



Andy Serkis, a Weta Digital és a legmodernebb motion capture-technológia együttműködéséből született meg Cézár A majmok bolygója - Lázadás című filmhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése