2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 7.


Hogy megfelelő formába hozza magát, Hugh Jackman Dwayne "The rock" Johnson tanácsát kérte a helyes edzéstervet és táplálkozást illetően a The Wolverine forgatása előtt. A Szikla azt javasolta, hogy fél éven keresztül heti egy fontnyi (kb. fél kg) izmot szedjen fel, ehhez pedig egyen baromi sok csirkét, steaket és barnarizst. Jackman emellett a testépítők víztelenítő kúráját is alkalmazta, hogy az izmai megfelelően szálkásak legyenek, azaz a felvételek előtt 36 órával már semmilyen folyadékot nem vett magához.




A Tűzgyűrű egyik robotjának pilótafülkéjét a valóságban is megépítették 1:1-es méretarányban. Az építmény mintegy 20 tonnát nyomott és 4 emelet magas volt. Az egész egy mozgatható, hidraulikus emelvényen állt. Épült egy kisebb verzió is, ami finomabb mozgásokra volt képes.



Az új Gonosz halottban is feltűnik a híres, sárga színű, 1973-as Oldsmobile Delta 88, ami Sam Raimi filmjeinek egyik állandó "szereplője", így a remake-be is bekerült. Ez ugyanaz a kocsi, ami a Pókemberekig bezárólag minden Raimi-filmben látható volt.



Az Izomagyakban Frank Griga lakása a valóságban Michael Bayé, ill. korábban Hulk Hogané volt, itt forgatták a Hogan Knows Best Miamiban játszódó részeit.



A leleményes Hugo 1931-ben játszódik. 1925 és '34 között az Eiffel-tornyon egy nagy Citroën-fényreklám volt, a filmben viszont ez nem látszik.



A Pillangóhatás stáblistájában van egy név: 3 éves Evan (Evan at 3), a filmben azonban nem szerepel ilyen karakter (sem a mozis, sem a rendezői változatban).



Az 1968-as A majmok bolygójában a Szabadságszobor roncsa - egy korábban látott térkép alapján - valahol New York déli részén van, Taylorék űrhajója azonban az amerikai délnyugaton zuhant le, ami jóval messzebb van, semhogy a 3 napos ellátmányuk elég lenne, mikor lóháton mennek arra, ráadásul a történet szerint atomháború volt korábban, egy nukleáris robbanás azonban nem képes ennyire átalakítani egy terület földrajzi jellegzetességeit.



Amikor a film vége felé Tedet kettétépik, sehol nem látni a beszélő dobozt, aminek pedig elvileg benne kéne lennie, egészen pontosan a mellkasa jobb oldalán.



Quentin Tarantino szinte minden filmjében felbukkan egy kis cameo-szerepben, így a Becstelen brigantykban is.



Martin Scorsesetől sem áll távol a szereplés. Leghíresebb beugrójában a Taxisofőrnek meséli el, mit tehet egy pisztoly egy nő p***ijával.



George Lucas jobban érzi magát a kamera mögött, de azért A Beverly Hills-i zsaru 3-ban csak ki lehetett szúrni egy picike szerepben.



Stan Lee Marvel-filmes cameoi már-már legendaszámba mennek. Az első X-Menben talán nem venni észre azonnal, de a bámészkodók között áll, mikor Kelly szenátor kikecmereg a tengerből.



A legnagyobb cameo-király azonban vitán felül Alfred Hitchcock, aki gyakorlatilag minden filmjében megjelent valamilyen formában, állítólag egyszer még nőnek öltözve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése