2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 4.


Az Árnyék nélkülhöz egy anatómiailag tökéletes és részletes, digitális, 3D-modell készült Kevin Bacon testéről, melyet később tudományos kutatások céljára adományoztak.




A Sin Cityben Miho szamurájkardjai közül több is látható volt a Kill Billben, mivel Quentin Tarantino megtartotta és a garázsában tárolta őket.



A Rockyban a címszereplő lakásában lévő tükör keretében Sylvester Stallone gyerek- és fiatalkori fotói láthatóak.



Chris Evans háromszor is visszautasította Amerika kapitány szerepét, negyedszerre azonban meg tudták győzni, hogy fogadja el. Gázsija mindössze 300,000 dollár volt, ehhez képest A bosszúállókért már közel 3 milliót kapott.



A pusztítóban John Spartan néhány óra alatt megköt egy pulóvert, ez azonban még egy profinak sem menne ennyire rövid idő alatt.



Szintén A pusztítóban Lenina Huxley azt mondja az egyik jelenetben, hogy dolgozik hétfőn, nem sokkal később pedig látni is a dátumot egy kijelzőn: 2032. augusztus 3., ez a nap viszont kedd lesz, nem hétfő.



Az Alkonyattól pirkadatigban átlövik Richie kezét, ehhez képest egy későbbi jelenetben gond nélkül tisztogatja a súlyosan sérült kezével a szemüvegét.



A Good Will Huntingban Willék bemennek a Harvard egyetem bárjába, ahol Ben Affleck karaktere italt rendel a pultnál ("pitcher of the bar's finest lager"), ehhez képest később 3 üveg sört kapnak.



A 300-ban látható jelenetek 90%-át kék, 10%-át pedig zöld háttér előtt forgatták egy kanadai stúdióban, és mindössze egyetlen beállítás van, amit valós, külső helyszínen vettek fel.



A Mátrix első részében Keanu Reeves valóban kiállt egy felhőkarcoló ablakának párkányára (34 emelet magasságban), abban a jelenetben, amikor Morpheusszal beszél telefonon és próbál megszökni az ügynökök elől.



A Watchmenben a Komédiás által használt fegyverek (45 kaliberes D&L Sports Professional Model) valódiak voltak, nem pedig kellékek.



A Terminátor 2-ben, amikor egy szereplőből több is látható ugyanazon a képen, nem utólagos trükk, hanem a színészek ikertestvérei (pl. Leslie Hamilton, Dan és Don Stanton).



Tom Hanks öccse, Jim dublőrként több jelenetben is látható a Forrest Gumpban.



Az X-Men 3-ban Bulldózernek nem szabadna elveszítenie az erejét Leech közelében, mivel a képességei nem mutáció eredménye (ehhez képest mégis lepattan a falról, amikor szét akarja zúzni a fiút).



A Batman visszatérben a Pingvin a kezeivel formáz denevérfigurát, a falra vetítve az árnyékot, de fényforrás híján ez lehetetlen volna.



A 2009-es Star Trekben Kirk és Pike beszélgetnek a bárban, és Pike azt mondja: "You understand what the Federation is, don't you? It's important. It's a peacekeeping and humanitarian armada.", ez a jellemzés azonban nem a Föderációról, hanem a Csillagflottáról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése