2019. október 8., kedd

X-Men: Sötét Főnix

Kezdődött minden Az elsőkkel, majd folytatódott Az eljövendő múlt napjaival és az Apokalipszissel, a Sötét Főnixszel pedig végéhez ért az új X-Men filmsorozat, melyben a fiatalabb tagok szerepelnek egy szintén ifjabb Charles Xavierrel és Magnetóval karöltve. A színvonal hullámzó; az első két rész erősebb, a folytatások gyengébbek, a Sötét Főnix pedig mind közül a leghalványabb, azonban ez közel sem jelenti azt, hogy nézhetetlenül rossz lenne.

Az X-Men csapata egy űrbéli mentőakciót követően visszatér a Földre, ám odafönt Jean Greyt ismeretlen eredetű energiamező keríti hatalmába, pontosabban a fiatal nő teste válik eggyé a vöröses színű jelenséggel. Hamarosan aggasztó tüneteket tapasztal magán, melyek szembeállítják a csapat tagjaival, így menekülni kénytelen. Eközben embernek álcázott földönkívüliek is a lányra vadásznak, hogy megszerezzék tőle a testében hordozott kozmikus hatalmat.

Habár sok sebből vérzik, pl. szögegyszerű a története, a karakterei és a konfliktusai, ahhoz képest a Sötét Főnix szerintem teljesen korrekt mozi. Bárminemű emberi mélységet kár benne keresni, ahogy a motivációkkal és olykor a logikával is hadilábon áll, de ami marad, bőven alkalmas kétórányi szemrágóra, emellett azért az X-Men "fíling" is megvan benne (legalább nyomokban), így ha nem is méltó, de azért valahol tisztességes lezárása a Fox/Marvel érának.

Alapvetően
de rajongóknak talán inkább

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése