2019. október 28., hétfő

Ronin

Egy csapat zsoldost felbérelnek egy különleges akcióra. A feladat: megszerezni egy fémtáskát. A munka nem tűnik bonyolultnak, ám menet közben kiderül, hogy a megbízó nem árult el minden információt, és néhányan nem is azok, akiknek mondják magukat. Megindult az életveszélyes macska-egér játék Nizza, Arles és Párizs utcáin.

E film esetében is maximálisan igaz, hogy szemernyivel sem akar több lenni önmagánál, amit viszont vállal, azt szinte maradék nélkül teljesíti. A történet szögegyszerű, a karakterek és viszonyaik sincsenek túlbonyolítva, a cselekmény viszont kellőképpen dinamikus, főleg a realista stílus miatt (lásd még Szemtől szemben), ami például utcai lövöldözésekben és látványos autós jelenetekben nyilvánul meg. A feszültségforrás többször is áthelyeződik, így mindig van miért izgulni.

Régi vágású akciófilm a Ronin a veterán John Frankenheimertől, sztárparádéval - felsorolni is nehéz: Robert DeNiro, Jean Reno, Sean Bean, Skipp Sudduth, Jonathan Pryce, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, és egy apró szerepben Katarina Witt - sok autósüldözéssel, bajtársiassággal és árulással, na, meg egy táskával, aminek tartalmát - lásd még Ponyvaregényt - itt sem ismerjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése