2019. augusztus 20., kedd

Kelly hősei

Kelly, Csodabogár, negatív hullámok, Bazi Joe, Babra (nem Barbara), Vaskalap, és egy óriási klasszikus 1970-ből, amin a parádés magyar szinkron csak még többet emel.

Van olyan, aki ne látta volna a Kelly hőseit? Na, jó, az ő kedvükért: a második világháború a vége felé közeledik. A szövetséges csapatok már partra szálltak Normandiában, fokozatosan szorítják vissza a németeket. Egy Kelly nevű amerikai katona véletlenül megtudja, hogy 30 mérfölddel az ellenséges vonalak mögött, egy francia városka bankjában elrejtettek 16 millió dollár értékű aranyrudat, így elhatározza, hogy lelép a frontról és megszerzi a kincset. Vele tart egy szakasznyi bajtársa, plusz egy tankos osztag és annak finoman szólva is furcsa parancsnoka.

Oké, vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy ebben a filmben nem fiatal srácok, hanem meglett 40-es arcok akcióznak bakaként. Bár a cselekmény kissé egyenetlen, de azért vannak mozgalmasabb, izgalmasabb pillanatok, a történetnek pedig eleve van egy végkövetkeztetése, tanulsága, mégpedig az, hogy a háború eleve baromság, egy közös cél azonban képes összehozni barátot és ellenséget, ami után a háború már tényleg nem is érdekel senkit. Rejtett pacifista utalás (Vietnám idején), vagy általában a háború kinevetése és paródiája? Mindenki döntse el maga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése