2019. december 31., kedd

Éretlenségi

Harsány röhögésre ugyan sehol sem késztető, de azért korrekt, hangulatos komédia két okostojás lányról, akik az évek során kimaradtak az iskolai vadulásokból, de az érettségi ünnepség előtti éjszaka mégis el akarnak menni bulizni, hogy megmutassák a többieknek, milyen fából faragták őket.

Az amerikaiaknál igen népszerű téma az érettségi bál/buli és az azt követő útra kelés egy távolabbi városban, vagy akár az ország másik partján lévő főiskolára, egyetemre, így sok filmben feldolgozták már ezt.
Mi, magyarok, nem igazán tudunk mit kezdeni ezzel, hiszen nem része a kultúránknak (eleve kicsi az ország, max. pár óra eljutni egyik végéből a másikig), így aztán az ezzel foglalkozó mozik sem annyira népszerűek a hazai kínálatban. Még akkor sem, ha egy ismert színésznő, Olivia Wilde nagyjátékfilmes rendezői debütjéről van szó.

A talán személyes élményekből is táplálkozó direktori bemutatkozásban nincs semmi eget rengető újdonság, de azért Wilde érzi a ritmust és a tempót, szépen el tudta mondani, amit szeretett volna, a színészeit is megfelelően dirigálta, így a végeredmény is abszolút fogyasztható lett.

Ez volt az utolsó film, amit 2019-ben láttam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése