2019. december 20., péntek

Így neveld a sárkányodat - Hazatérés

Bár az Így neveld a sárkányodat-filmtrilógia (és tévésorozat) véget ért, a történetben és a figurákban bőven van annyi lehetőség, hogy ha egész estés folytatás nincs is (még), egy rövid epizód erejéig azonban vissza tudnak térni; pontosabban: haza, ahogy ennek a rövid karácsonyi résznek az alcíme is jelzi.

10 év telt el a harmadik rész eseményei óta; Astrid és Takonypóc boldogan élnek a gyerekeikkel, ahogy Fogatlan is a családjával, távol ember barátaitól. A viking faluban már csak az idősebbek emlékeznek a sárkányokra, így az ifjú törzsfőnök - Bélhangos hathatós segítségével - elhatározza, hogy ünnepi színházi előadást rendez, hogy így meséljen a falu fiataljainak saját és apja egykori kalandjairól a repülő tűzokádókkal. Eközben Fogatlannak is hiányoznak a barátai, így fejébe veszi, hogy meglátogatja őket, kicsinyei azonban keresztül húzzák a számításait.

A Hazatérés szerencsére nem elégedett meg a sorozat fapadosabb megoldásaival, így technikai és kreatív fronton is magas színvonalú, mozifilm-minőségű produkciót kapunk a DreamWorkstől.
Egy kivételével (Jonah Hill) az összes szinkronszínész visszatért a szerepébe (még Gerald Butler is egy flashbackben), Valka viszont kimaradt a cselekményből, így Cate Blanchettet is hiányolnunk kell.
Az alig 21 perces játékidő (aminek végén amúgy a harmadik rész fináléjának jeleneteit láthatjuk a stáblista alatt) épp elég arra, hogy az összes kedvelt karakter felbukkanjon, jut idő néhány verbális és vizuális gegre is, a kölyöksárkányok pedig még mindig szupercukik.
Főgonosz ezúttal nincsen, a sztori nem harcra, hanem a kellemes emlékezésre van kihegyezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése