2019. december 15., vasárnap

Házassági történet

Válás amerikai módra. Ez is lehetne a címe Noah Baumbach filmjének, melyben egy házasság felbomlását veszi górcső alá a maga kissé abszurd amerikai módján. Abszurd, hiszen sok esetben a válás is egy ilyen folyamat az ügyvédekkel, civakodással és vagyonmegosztással. A rendező a rá jellemző komikus formában mutatja meg ezt a cseppet sem könnyű időszakot, amelyhez amúgy a személyes élményei is asszisztáltak (2013-ban vált el).

Ez egy erősen karakter- és színészközpontú film, így a kisebb mellékszerepek is fontosak, azokat is ismert arcok alakítják, pl. Wallace Shawn, Ray Liotta vagy Laura Dern, a pálmát azonban egyértelműen Scarlett Johanson és Adam Driver viszi, akikről immár világos számomra, hogy a Marvelekkel és a Star Warsszal csupán pénzt keresnek, de színészkedni ilyen filmekbe járnak; és persze jóval több is van bennük a Fekete Özvegynél és Kylo Rennél.

A több mint két órás játékidő talán kicsit hosszú, ezt a sztorit 100-120 percben is el lehetett volna mesélni, de azért így sem válik unalmassá.
Külön érdemes kiemelni Driver dalát az egyedüllétről a film vége előtt nem sokkal. Egyrészt milyen jó hangja van, másrészt amit énekel, az is elgondolkodtató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése