2018. augusztus 12., vasárnap

The Outlaws

Ez a dél-koreai akciófilm egy 2007-es rendőrségi műveletet mesél el, melynek keretében több tucat szöuli gengsztert fogtak el, az egészet pedig egy háromtagú kínai bandával fejelték meg, melynek vezetője kegyetlen módszereiről és főleg vérengző embereiről volt hírhedt.

Ahogy a bandatagok, úgy a rendőrök is törvényen kívüliek, hiszen míg előbbiek eleve tesznek a szabályokra, utóbbiak olykor át-át lépik azokat, hogy hatékonyan és eredményesen tudják végezni a munkájukat.
Nem egy forradalmi ötlet, láttunk már sok ilyet, de működik, és ez a lényeg.

A két órás játékidő alatt akadnak lazább, de keményebb, akciódúsabb pillanatok, és persze ott a nagy leszámolás, ahol igen súlyos pofonok is elcsattannak.

A legismertebb név Ma Dong-seok, aki már a Vonat Busanba: Zombi expresszben is maradandót domborított. A kigyúrt színésznek itt most főszerep jut, amit meg is hálál, bár alakítása nem épp Oscar-esélyes, és a karaktere is ismerős lehet amerikai produkciókból. Sokat nem tudunk meg róla, mint ahogy gonosz ellenlábasáról sem, de azt a keveset, amit igen, bőven elegendő; ez a film sokkal inkább a nagyvárosi és a bűnözői hangulattal operál, ahol a jók is valamennyire rosszak, a gonoszok viszont nagyon szemetek.

Nem egy világmegváltó mozi, de korrekt iparosmunka, ami bőven teljesíti azt, amit vállal, még ha alapvetően sablonokból is építkezik, azt viszont ügyesen teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése