2015. július 23., csütörtök

Érdekességek és bakik 22.

Charlize Theron leborotválta a haját a Max Max - A harag útja Furiosája kedvéért, ezért a Hogyan rohanj a veszTEDbe forgatásán parókát viselt.

Míg az első Bosszúállókban minden esetben Bruce Banner Hulkká való átváltozását lehetett látni, addig az Ultron korában mindig csak a visszaváltozását.

Az eredeti Kingsman: A titkos szolgálat-képregényekben a pengelábú Gazelle férfi karakter, ezért a film előkészítése során a szerepet felajánlották például Oscar Pistoriusnak is, később viszont, amikor már női figurával folyt a tervezés, a valóságban szintén amputált lábú snowboardost, Amy Purdyt választották ki, a munkálatok azonban megcsúsztak, ezért Purdy kilépett a produkcióból, hogy részt vehessen a paralimpián.


A Csillagok közöttben szereplő robotot, TARS-t, a jelenetek zömében nem számítógéppel keltették életre, ugyanis a a gépezetet a valóságban is megépítették és Bill Irwin mozgatta, ill. ő adta a hangját is. A színészt az utómunkálatokban képkockánként kiretusálták a felvételekről.


A Zuhanás azon jelenetét, melyben Alexandria 3-asnak olvassa a MORPHINE szóban szereplő E-betűt, a valóság ihlette: a színész kislány hibázott, de Tarsem Singh nem állította le a felvételt, hanem hagyta a szereplőket tovább játszani és improvizálni, később pedig annyira megtetszett neki Catinca Untaru spontán tévedése, hogy beleírta a forgatókönyvbe, ezzel létrehozva a film egyik meghatározó fordulatát.

Az Eszeveszett mesék a hetedik argentin film, amit Oscar-díjra jelöltek, és zsinórban a harmadik, melyben Ricardo Darín is szerepel.

A Jurassic Worldben Masrani saját maga vezeti a helikopterét, és a bal oldali ülésen foglal helyet, az igazi pilóták viszont mindig a jobb oldalon ülnek (baloldalt csak akkor, ha oktatnak valakit).
Vezetés közben a férfi legalább kétszer nem a gép irányításával összefüggő mozdulatot is tesz, pl. felteszi a napszemüvegét, noha a helikopterek vezetéséhez két kézre van szükség: egy a sebességvezérlőhöz, a másik pedig az ún. ciklikus kormányhoz (ez a középső botkormány).

A Terminátor: Genesisben a T-3000-es tönkreteszi a Kyle és Sarah által menekülésre használt iskolabusz légfékjének egyik fontos alkatrészét, amitől a jármű irányíthatatlanul elszabadul. A valóságban egy tervezési-biztonsági megoldás miatt a fékek azonnal blokkolnának, ha a rendszerben ehhez hasonló hirtelen nyomáscsökkenés állna be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése