2019. február 1., péntek

A Frankenstein-krónikák

Na, végre egy film(sorozat), amiben Sean Bean nem hal meg! Illetve, várjunk csak... de, ebben is, csak aztán... viszont ez már spoiler lenne.

Az 1820-as és 30-as években játszódó, két évados brit széria sokat merít Mary Shalley híres regényéből, ugyanakkor ez nem egy direkt Frankenstein-feldolgozás, hanem egyfajta parafrázis, ami a könyv elemeit használja fel és értelmezi újra.

A főbb történetszál arról szól, hogy egy John Merlott nevű egykori katona, most London folyami rendőrségének tagja a belügyminiszter utasítására nyomozni kezd egy sor különös gyilkosság és eltűnés ügyében. Az áldozatok gyerekek, több hulláról pedig kiderül, hogy nem egy, hanem számos testrészből varrták össze, sőt az egyik mintha meg is mozdult volna.

Erős hangsúlyt kap a vallás (a feltámasztott halottak és egy Isten nélküli világ), emellett hangulatos 12 részről van szó, a figurák, a sztori és a főbb fordulatok viszont meglehetősen sablonosak, ugyanakkor vitathatatlanul érdekes, ahogy az eredetileg 1818-ban megjelent Frankensteint beleszövik a történetbe, még maga az írónő is megjelenik néhány epizódban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése