2013. december 17., kedd

Star Warsos kakukktojások 3.

A Spielberg-Lucas-páros újabb együttműködésének egyik érdekes eredménye az, hogy az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói egyik jelenetét ugyanabban a tunéziai kanyonban vették fel, ahol az Egy új reményben Artu összetűzésbe keveredett a jawákkal.


A szith-ek bosszújában George Lucas fia, Jett egy padawan, Zett Jukassa szerepében látható.


A sith-ek bosszújában feltűnik Jeremy Bulloch (azaz Boba Fett) mint a Tantive IV pilótája.


A Fel! stáblistája alatt van egy fénykép, ami szerint Russel és Carl moziba mennek, és a Star Warst nézik meg.


A klónok háborúja című animációs sorozat egyik epizódjában Kharrus szenátor botjának végén az első Indiana Jones-filmből ismerős Rá Pálcájának csúcsdísze látható. (Ez mutatja meg a Lelkek kútjában a Frigyláda rejtekhelyét, és ugyanez ég bele Toht tenyerébe is.)


Szintén A klónok háborúja c. sorozat egyik részében látható a kristálykoponya az azonos alcímű Indiana Jones-filmből.


Ez ugyan csak "közvetett" módon kakukktojás, de Harrison Ford karakterének neve az Apokalipszis mostban Lucas ezredes.


A BioShock Infinite-ben bukkan fel A Jedi visszatér eredetileg tervezett címe egy mozi homlokzatán.


A Call of Duty: Black Ops című játékban - Zombi módban (bármit is jelentsen ez) Kennedy elnök egy helyen ugyanazt mondja, mint Han Solo az Egy új reményben: "Ancient weapons are no substitute for a ray gun at your side.", azaz "Egy jó lézerstukkerrel többre mész, öcsi, mint ezzel a spádéval meg az egész humbuggal."


Amikor George Lucas az első filmet írta, több más alkotásból is merített ihletet a jelenetekhez. A kitüntetés-ceremóniát például a híres német rendezőnő, Leni Riefenstahl Az akarat diadala című dokumentumfilmjének egyik beállításából vette.
A Bon Jovi együttes énekes-frontembere, Jon Bon Jovi - akkor még eredeti nevén: John Bongiovi - énekelte első professzionális felvételét a Star Warsról 1980-ban. Az album címe Christmas in the Stars: The Star Wars Christmas Album volt. 

A legtöbben valószínűleg a Warrior című boxolós filmből ismerhetik Joel Edgertont, de játszott pl. a Zero Dark Thirtyben vagy A nagy Gatsbyben is. Amikor feltűnt A klónok támadásában és A sith-ek bosszújában mint a fiatal Owen Lars (Luke nagybátyja), már kedvelt tévészínész volt, karrierjének pedig meglehetősen jót tett a Star Warsban való szereplés.

 
A The Old Republic című számítógépes Star Wars-játékban van egy Alderaan nevű bár, ahol az egyik rendelhető italkülönlegességet Holiday Specialnek hívják, ami a hírhedt tévéműsorra utal.

A Lost egyik epizódjában A Birodalom visszavágból ismerős instrukciók hangoznak el.

Wes Anderson Édes vízi élet című filmjének egyik jelenete egy az egyben megegyezik az Egy új remény látcsöves epizódjával, amikor Luke a buckalakókat figyeli.

A klónok háborúja című animációs sorozat egyik részében feltűnik a frigyláda az első Indiana Jones-filmből.

 
A klónok támadásában Obi-Wan és Anakin egyik jelenete alatt a háttérben az egyik NASA-űrsikló látható (könnyen felismerhető a jellegzetes alakjáról és a fekete-fehér festéséről).

A jobb felső sarokban lévő képviselői páholyban elvileg George Lucas és Rick McCallum (producer) látható a Szenátusban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése