2018. október 26., péntek

The Dragon Prince (1. szezon)

Ugyan e sorok írásakor még csak az első évad ötödik részénél járok (a kilencből), az már most elmondható, hogy az Avatár - Az utolsó léghajlító alkotóinak (Aaron Ehasz, Justin Richmond) legújabb szériája, a The Dragon Prince, zseniálisra sikerült (animáció, aláfestő zene, karakterek, hangulat, stb.).

Az animékból, a Trónok harcából (egy verbális poén konkrétan a GoT-ra épül), és főleg A gyűrűk urából összegyúrt fantasy-sorozat főszereplője két herceg, akiket egy harcos elf lány kísér útjukon, hogy együtt visszajuttassák a "címszereplőt" (egy sárkánytojást, amiről mindenki azt hiszi, megsemmisült) az otthonába, ezzel esélyt teremtve arra, hogy az emberek és elfek közti évszázados ellenségeskedés végre befejeződjön.

Természetesen most sincs új a nap alatt, a The Dragon Prince gyakorlatilag az Avatár dramaturgiáját és stílusát követi, vagyis fiatalok a főszereplők, akiknek hosszú útra kell indulniuk (fizikai és spirituális értelemben egyaránt), hogy békét hozzanak a világba, eközben pedig fantasztikus kalandok sorát élik át, mialatt persze egymást is el kell viselnük. (Vajon Callum és Rayla össze fog jönni? Az alapok már kezdenek kialakulni.)

Remek momentumok eddig: Bait, a kaméleonszerű morcos békalény és a jelnyelven kommunikáló, süketnéma Amaya tábornok.

A szintén az Avatárra hajazó első könyv kilenc epizódja után a folytatás már elérhető a Netflixen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése