2019. január 13., vasárnap

Mid90s

Jonah Hill remek színész, valószínűleg ezért is kapott bizalmat első, saját forgatókönyve alapján készült, filmjéhez, amely a 90-es évek közepére kalauzolja el a nézőket.

Stevie, a 13 éves srác otthoni zűrös élete elől a helyi deszkás közösséghez menekül, ahol befogadják, barátokra és még egy mentorfélére is talál. Itt aztán olyan "kalandokba" keveredik - az első piálás, drogok kipróbálása, szex, futás a rendőrők elől, stb. - melyek új élettel töltik el az anyja és bátyja árnyékában élő fiút.

Jonah Hillből még válhat jó író és rendező, amennyiben megunná a kamera másik oldalán, de azért még nem olyan összeszedett és tudatos filmkészítő, mint mondjuk az újabban körbeajnározott Bradley Cooper.
Hill egyelőre a hangulatteremtésben és az (önéletrajzi ihletésű?) életérzés elkapásában jeleskedik, ami elsőre talán nem tűnik soknak, de azért így is több, mint sok, jóval rutinosabb direktor esetében. Jól tudja irányítani az amatőr színészeket is, ami kivételes hitelességet ad a látottaknak.

A markáns rendezői stílus egyelőre hiányzik az eszköztárából, de ha még lesz alkalma filmeket készíteni - és remélhetőleg igen -, abba is belejön majd idővel. Első próbálkozásnak mindenesetre ez is egész jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése