2018. március 20., kedd

Columbus

Az eddig csak doksikban utazó, koreai származású Kogonada tavaly írta és rendezte meg első játékfilmjét, amely egy meglehetősen lassan csordogáló, de mégis korrekt dráma, egyfajta édesbús coming-of-age történet felelősségről, álmokról, az otthon elhagyásáról.

Mivel független film, ne keressük a mozik műsorán, és a Netflixen sem, ellenben ha érdeklődünk pl. az építészet iránt, megtalálhatjuk a számításunkat, ahogy a sztori két központi karaktere, az útkereső Casey, és az apja betegsége miatt a városban ragadó Jin.

Érdekesség, hogy az új Star Trek-mozik Suluja, John Cho a férfi főszereplő (és tulajdonképpen egész jó színész, csak az Enterprise fedélzetén erre nincs szükség), további szerepekben pedig látható még Haley Lu Richardson, Michelle Forbes, valamint Rory Culkin.

Kicsit nehezen indul be, és utána sem fog lobogni a hajunk a tempótól, főleg, mert a jelenetek zömében két ember beszélget egymással, de mindenképp érdemes megnézni, legalább a csodaszép fényképezés miatt (operatőr: Elisha Christian, egyike a kevés női operatőrnek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése