2016. január 29., péntek

Batman határtalanul: Féktelen ösztönök - Batman határtalanul: A szörnyek keringője - Batman: Bad Blood

Alighanem az összes valamirevaló forgatókönyvírót lefoglalják a készülő élőszereplős filmek, mert animációs téren a DC/Warner eléggé harmatosan teljesít az utóbbi időkben.


A Batman határtalanul mindkét része inkább valami hosszabb sorozat egy-egy részének illene be, annyira egyszerűek a történetek, melyek ráadásul a maratoni bunyón kívül nem is igen tartalmaznak bonyolultabb összetevőt, de önálló filmként nem nagyon állják meg a helyüket, ráadásul a karakterdizájn kifejezetten ronda, és az animáció sem szép. Hiába a veterán rendező, Butch Lukic, trágyából ő sem tud várat építeni, csak valami szétfolyós kalyibafélét. Mélypont: amikor Batman a virtuális térben felpattan egy robot dinoszaurusz hátára és onnan gépfegyverezi a Jokert, akiből egy egész rakás van.

A Bad Blood hozza ugyan a megszokott magas színvonalat, legalábbis ami a külsőségeket (animáció, figurák kialakítása) illeti, (lásd még pl. Batman vs Robin, Batman fia, Batman - Assault on Arkham), de a gyenge pont ezúttal is a forgatókönyv, hiába szépek az akciójelenetek. Dick Grayson/Éjszárny nyűglődése, hogy mennyire nem akart olyanná válni, mint Bruce Wayne/Batman, vagy Batwoman ténykedése, netán Talia Al Ghul mély dekoltázsa bőven elmarad az ingerküszöbömtől, hiszen oldschool filmrajongóként továbbra is a történetre és a karakterekre vagyok kíváncsi, minden más csak ez után jön. Akciórajzfilmként kellemes agyrágó, de sajnos, ennél több nincs benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése