2015. november 7., szombat

Érdekességek és bakik 23.

A Hangya egyik jelenetében a Pingo Doce nevű üdítő reklámjait lehet látni. Ez ugyanaz az italmárka, melynek brazíliai gyárában Bruce Banner (Edward Norton) dolgozott A hihetetlen Hulkban.


Szintén A Hangyában úgy írják le a zsugorodási folyamatot, miszerint "csökkentik az atomok közötti távolságot", ez viszont ellentmond a ruha egyik fontos alkarészére, a limiter működésének, melynek feladata a szubatomikus zsugorodás megakadályozása, ami lehetetlen volna az atomok közötti távolság csökkentésével.
Az Ex Machina android-lányának, Avának a mellei robotként nagyobbak és az alakjuk is más, mint emberi formájában.
Ava többször is utal rá, hogy akkumulátorról üzemel, mégsem gondoskodik újratöltési lehetőségről, amikor megszökik.
Az Agymanókban a kicsi Riley ugyanannak a kislánynak, Mary Gibbsnek a hangján szólal meg, aki Boot is szinkronizálta a Szörny Rt.-ben, pontosabban: az abban a filmben használt felvételeket kevertek újra.
Logikai hiba, hogy Riley emlékeit - egy kivétellel - külső nézetből mutatják, holott sokkal inkább az ő szemén keresztül kellene látni őket (csak hát ugye, ez nem lett volna elég látványos).
A Mentőexpedícióban nem derül ki, hogyan tud Watney a Marson navigálni, noha képes nagy távolságokat megtenni. GPS-t ugye nem használhat az ehhez szükséges műholdak hiányában, és az iránytű is használhatatlan volna, mivel a Marsnak nincsen mágneses mezeje.
Amikor Watney a Marson a tájat nézi, rásüt a Nap, melynek mérete és fényereje meglehetősen hasonlít ahhoz, ahogy a Földről látni, a Mars azonban (szemben a Föld kb. 150 millió kilométeres távolságával) mintegy 228 millió km-re van a Naptól, ezért annak kisebbnek és halványabbnak kellene látszódnia.
Mélyütés eredetileg a 8 mérföld folytatása lett volna. Eminemet le is szerződtették Billy Hope szerepére, sőt már forgattak is vele, amikor kiszállt a produkcióból, így jött a képbe végül Jake Gyllenhaal. A rappert azért hallani a film soundtrackjében.
A Mélyütés végén látható mérkőzésnél többször is feltűnik a ring mellett egy operatőr, ahogy Billyt veszi. Az illető egy Arri Alexa kamerát használ, ami profi mozis eszköz, ezekben a jelenetekben tehát a film egyik valódi operatőrét látni, nem pedig statisztát.
Hogy Az ajándék rendezésre koncentrálhasson, Joel Edgerton az összes jelenetét, amelyben ő is szerepel, előre, egyben felvett, így ezután már teljes figyelmével Jason Batemanre és Rebecca Hallra összpontosított.
Amikor Simon és Robyn bejelenti a döglött halakat és a kutyájuk eltűnését, civil ruhás rendőrök veszik fel a vallomásukat, ilyen ügyekben azonban egyenruhás járőrök járnának el, nem pedig nyomozók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése