2013. július 27., szombat

Érdekességek és bakik 1.


Amikor Carmen kivezeti az űrhajót a dokkból a Starship Troopersben, megpöccint egy kapcsolót, mire elengednek a hajó "pányvái", amik a kikötőhöz rögzítették. A gomb egy 1982-es IBM számítógép főkapcsolója, ami az egyik első, elterjedt PC volt.




A szintén a Starship Troopersben szereplő Dizzy Flores a forrásként szolgáló regényben férfi volt.



Az 1989-es Batman kapcsán a '66-os tévésorozat főszereplője, Adam West rosszallását fejezte ki amiatt, hogy nem ajánlottak fel neki semmilyen cameo-szerepet a filmben, bár hozzátette, hogy vissza is utasította volna.



Ez volt az első Batman-film, ami Oscart nyert (legjobb látványtervezés). A második A Sötét lovag, ami két díjjal büszkélkedhet (legjobb hangvágás és legjobb férfi mellékszereplő).



A Jurassic Parkban egy kecskével akarják előcsalogatni a T-Rexet. A hang, amit hallunk, azonban nem kecskemekegés, hanem egy birka bégetése.



A Star Trek - Into Darknessben az Enterprise és a Vengeance egyszerre tör ki térhajtásból, a Földtől mintegy 237 ezer km-re. A hajókat elkapja a bolygó gravitációja és húzni kezdi őket a felszín irányába, és csak néhány perc van hátra a katasztrófáig, a valóságban azonban mintegy két hétig tartana, amíg ilyen magas keringési pályáról lezuhannának.



A Django elszabadulban Dr. Schultz 1000 dolláros bankjegyekkel fizet, azonban ilyen címlet nem létezett 1861 előtt (a film 1858-ban játszódik).



A Looperben a fiatal Joe sokszor jobbkezes, míg az idős jobbára balkezes (mivel Bruce Willis az).



A cápában Quint elmeséli a híres tengeralattjárós történetet, amiben azt is megemlíti, hogy a hajó június 29-én süllyedt el. A valóságban ez július 30-án történt.



Az E.T. azon jelenetét, amiben a gyerekek anyja benéz a szekrénybe, ahol E.T. egy halom játék között látható, mintha ő is az lenne, Robert Zemeckis találta ki.



Amikor A bolygó neve: halálban Bishop a késes mutatványát csinálja, az asztal lapján a korábbi felvételekből származó nyomok vannak.



Az Avatarban látható jelenetek mindössze 40%-a élő felvétel, a többi számítógépes animáció.



A Függetlenség napjában látható Fehér ház-díszleteket használták a Szerelem a Fehér házban és a Támad a Mars!-ban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése