2018. december 27., csütörtök

Tarzan

Ez a Tarzan egy 2013-ban készült, angol nyelvű német produkció. Hát... mit mondjak... nem sok köze van Edgar Rice Burroughs eredeti művéhez, annál több viszont pl. a Jurassic Parkhoz vagy az Avatarhoz. Roskadozik a legócskább kliséktől, a karakterek kivétel nélkül nullák, a dráma lapos és közhelyes, a PG-13 jegyében vérnek semmi nyoma (noha bunyó és lövöldözés akad), ráadásul van egy teljesen felesleges narráció is, ami a végén kőkomolyan képes olyat mondani, hogy az emberi kapzsiságot (meg úgy általában minden rosszat) csak egy dolog képes legyőzni, az pedig a szeretet.

Unokaöcsémmel - mint a Muppet Show két vénembere a színházi páholyban - végig nevetve kommentáltuk a képtelenebbnél képtelenebb blődségeket (pl. Tarzan gond nélkül felemel egy legalább 150 kilós gorillát, simán megdob egy szikladarabbal egy száguldó helikoptert, ami ettől lezuhan, Jane alig pár óra alatt fülig belészeret, stb.).
A látvány viszont legalább lenyűgöző, baromi jó a CGI és a motion capture, de ez minden, amit képes felmutatni Reinhard Klooss rendezése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése