2018. december 16., vasárnap

Be With You

A Menny és a Föld közötti helyet Felhővilágnak hívják. Ha valaki meghal, addig marad itt, amíg el nem felejtik, ez után léphet be a Mennybe.
Pingvin mama minden nap lepillantott a Földre egy lyukon át a felhők között, és sírt. Amikor egy évvel később beköszöntött az esős évszak, titokban felszállt az esőcsepp-vonatra, ami egy apró földi állomáson állt meg. Egyszer csak gyereksírást hallott, és akkor meglátta a kisfiát. Ő sírt. Odament hozzá, szorosan megölelte - és hirtelen csoda történt!
Anya és fia mindig együtt volt. Együtt játszottak, Anya megtanította a fiát, hogyan fogjon halat. Jól érezték magukat. Az esős évszak nemsokára a végéhez közeledett, akkor Felhővilágból egy esőcsepp-tündér érkezett és ezt súgta Pingvin mama fülébe: - Vissza kell térned, mielőtt a felhők elvonulnak. Ha lekésed az utolsó esőcsepp-vonatot, nem tudsz visszamenni Felhővilágba, és akkor többé nem fogod tudni figyelni a gyermekedet a felhőkön át.
Anya szomorú volt, de nem sírt. A kisfia visszamosolygott rá. Megölelték egymást, és mosolyogva búcsúztak el.
Pingvin mama visszatért a Felhővilágba, továbbra is minden nap figyelte a fiát, de soha többé nem sírt.

Egészen friss romantikus komédia Dél-Koreából (amúgy egy japán mozi remake-je), azonban ne tévesszen meg titeket a műfaji besorolás; jobb híján használtam, tekintve, hogy vannak benne romantikus és komikus elemek is, ugyanakkor a Be With You mégsem úgy romantikus és pláne komédia, mint egy hollywoodi film. Még csak nem is annyira nyálas, bár szinte végig lehet zsebkendőt gyűrögetni, a vicces momentumok pedig relatíve ritkák, annyira nem is hiányoznának, ha kimaradtak volna.

Sokrétű film, szól a szülői szeretetről, az elválás fájdalmáról, az elengedésről, stb. Kicsit hosszú, jó 140 perces, de végig folyamatos, kedves, szerethetők a karakterek, és még az is megbocsátható, hogy folyton szép, szomorú zene szól a legérzelmesebbnek szánt jelenetek alatt.

Ha Angliában készült volna, minden bizonnyal Richard Curtis írja és rendezi, ami azért elég sokat elárul a minőségről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése