2013. augusztus 28., szerda

Érdekességek és bakik 11.


A The Wolverine-ben a magánrepülőgép, amire Logan és Yukio felszáll Alaszkában, máshogy néz ki, mint ami Tokió felett repül.


A Csendszimfóniában Mr. Hollandnek fia születésétől kezdve bajusza van, ez azonban logikátlan abból a szempontból, hogy a valóságban az arcszőrzet nagyban megnehezíti a hallássérültek számára a szájról való olvasást.



A 2002-es Pókemberben, amikor Peter először használja a pókösztönét, Flash közeledése közben lassítva látni egy legyet, aminek két szárnya van. A legyeknek azonban a valóságban két pár szárnyuk van, azaz összesen négy.



Az Armageddonban egy meteor lerombolja Párizst, ehhez képest egy későbbi jelenetben láthatóan gond nélkül megy a forgalom a Diadalív környékén.



A Különvéleményben Anderton megszökteti az egyik prekogot, kihasználva annak jövőbelátó képességét. Igen ám, de a történet elején elmagyarázzák, hogy a prekogok kizárólag jövőbeli gyilkosságokat képesek előre látni, mást nem.



Az eredeti Az emlékmásban a biztonsági őrök egyenruhájának csuklójára egyfajta miniatűr számítógép van erősítve, közelebbről megnézve azonban látható, hogy ezek Sharp márkájú tudományos számológépek.



A Dredd bíróban Hershey bíró analízist kér a fotóról, amin Rico Dredd-del együtt látható. A számítógép azt mondja: "ismeretlen férfi, kb. 200 cm magas", Armand Assente (aki Ricot játszotta) azonban szemmel láthatóan nem ekkora (a fényképen láthatóan alacsonyabb, mint Stallone, aki 177 cm).



A múmia elején, Thébában a háttérben több piramis és egy szfinx is látható, a valóságban azonban Thébában nem építettek ilyeneket (mert a Kairó melletti Gizában voltak).



Tom Cruise a Feledés forgatása alatt ünnepelte az ötvenedik születésnapját. Ajándék gyanánt megkapta az egyik futurisztikus motort.



Jack buborékhajóját egy helikopter, a Bell 47-es ihlette. A gépet a valóságban is megépítették, nem csak számítógépes modellt használtak.



Amikor Jack a faházában egy Led Zeppelin-lemezt hallgat, a lemez elejére teszi a lejátszó karját, és halljuk a Ramble on című számot. Ez a dal azonban a Led Zeppelin II című albumon a hetedik, tehát a lemezen valahol középen kellene lennie, nem a legelején.



Amikor Jack a TET-hez utazik a hajójával, Sally meg tudja mondani, hogy valaki van vele, sőt azt is, hogy a férfi hazudik, mert érzékeli a szívverését és vérnyomását. Miért nem veszi észre akkor, hogy az alvókapszulában nem Julia fekszik, hanem Beech (Morgan Freeman karaktere)?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése