2013. augusztus 7., szerda

Érdekességek és bakik 9.


A Hullajó (állítólag) minden idők legvéresebb horrorfilmje. A fűnyírós jelenetben másodpercenként 5 gallon (kb. 20 liter) művért pumpáltak a szereplőkre, de a legutolsó jelenetben is elhasználtak 300 liternyit.


A Vasember-filmekben Tony Stark számítógépes rendszerét és mesterséges intelligenciáját J.A.R.V.I.S.-nak hívják (Just A Rather Very Intelligent System), a képregényben viszont Jarvis ember, aki Tony Stark, majd a Bosszú angyalainak a komornyikja.


Az eredeti Total Recall robot-taxisofőrjét Robert Picardoról mintázták, de a hangját is a népszerű színész adta.


Az Elveszett gyerekek városa forgatásán Ron Perlman volt az egyetlen amerikai színész, és egyetlen szót sem tudott franciául, mégis tökéletesen megtanulta és elmondta az összes szövegét.


A District 9 idegenjeinek beszéde részben egy tök héjának nyomkodásával és darabjainak tördelésével jött létre.


A Bosszúállókban, amikor Loki rálő egy német rendőrautóra, a kocsinak végig az orrán kellett volna csúsznia, de az, hogy végül a tetején landolt, nem volt betervezve.


A terminátorban Reese és Sarah a Tiki Motelben szálnak meg. A bejelentkezéskor a férfi megsimogatja egy német juhász fejét. A kutya neve Max, és James Cameroné volt.


Ugyanez a kutya látható később Sarah mellett is az autóban.


De a Terminátor 2-ben is feltűnik Wolfie "szerepében".


A német juhászok a Terminátor-univerzum fontos szereplőivé léptek elő (jelzik a terminátorokat), így a The Sarah Connor Chroniclesben is láthatóak.


Tim Sale, grafikus, képregényrajzoló, aki Isaac Mendez prófétikus képeit festette a Hősök című tévésorozatban, színvak.


A széria több szállal is erősen kötődik a képregényekhez, így például az elhíresült Kirby Plaza Building nevű épület neve tiszteletadás a legendás képregényrajzoló, Jack Kirby felé.


Egy másik nagy képregényes öreg, Stan Lee egy buszsofőr szerepében tűnik fel az egyik epizódban.


Az egyik epizódban látható Kaito Nakamura autójának rendszáma: NCC-1701, ami a Star Trek című sorozat Enterprise űrhajójának lajstromszáma. Kaito Nakamurát az eredeti Star Trek Suluja, George Takei játszotta.


A szereplők nevei mind megtalálhatóak a Bibliában: Peter, Nathan, Gabriel, Adam, Isaac, Noah, Eden, Matthew, Micah, Lydia, Benjamin, Daniel, Thomas, Martha, Eli, Simon, Stephen, Ezekiel, Joseph, Rebecca, Samuel, és Luke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése