2015. január 16., péntek

Érdekességek és bakik 18.

Talán nem sokan vették észre, de a Terminátor 2. azon jelenetében, ahol a T-1000-es már átvette az irányítást a helikopter felett, az egyik snittben a folyékonyfém gépnek négy karja van: kettővel vezet, kettővel pedig újratárazza a fegyverét.



Stephen Tobolowsky saját elmondása szerint nagy valószínűséggel azért kapta meg a Mementóban Sammy szerepét, mert elmesélte a filmet rendező Christopher Nolannak, hogy személyes tapasztalatai vannak az amnéziáról. Egy műtétet követően állítólag egy kísérleti fájdalomcsillapítót adtak neki, és ez idézte elő a memóriavesztéses állapotot.

Ron Perlman Pokolfajzat-sminkje az egész fejét és arcát befedte, így amikor a teljes maszkot viselte, az egyetlen szabad, saját testrésze a szemhéja volt.

A Ragadozókban Noland (Laurence Fishburne) megemlíti, hogy körülbelül tíz szezon óta van az idegen bolygón. Földi időszámítás szerint ez kicsivel több mint két év.

A Leon, a profiban Stansfield "kihallgatja" Mathilda apját (Michael Badalucco), eközben egyszer meg is szagolja. Gary Oldman egészen közel hajolt a másik színészhez, aki viszont nem tudta, hogy kollégája ezt fogja csinálni, így az arcán látható zavarodottság nem játék, hanem valódi reakció.

A Féktelenül elején elhangzik a fő szabály: a busz nem lassíthat 50 mérföld/óra alá. Ehhez képest, amikor átugrat a befejezetlen autópálya-szakasz fölött, fel kellene robbannia, mert ennek a típusú busznak a sebességmérője az első kerekekkel van összeköttetésben, az ugráskor pedig a forgó kerekek mindenképp lelassulnának annyira, hogy a bomba érzékelője reagáljon a különbségre.

A Robotzsaru benzinkutas jelenetében látható egy California Bell-logó a telefonfülkén. A film Detroitban játszódik, ami Michigan államban található, nem Kaliforniában.

Az Űrgolyhók azon jelenetében, amikor Lone Starr és Morzsa a kimerült Vespa hercegnőt és Dot Matrixot cipeli, lehet látni az utóbbit alakító színésznő, Lorene Yarnell Jansson jelmez alatt viselt cipőit.

A Brian életében Brian felfesti a falra, hogy "Romanes Eunt Domus", de észreveszi egy katona, és kioktatja, hogyan kell írni a szöveget. Az U betűt csak a XIV. század körül kezdték használni, addig V-t írtak helyette, így a felfestés helyesen "Romanes Evnt Domvs" lenne.

Amikor A Maszkban Milo, a kutya a bárban ráharap a levegőben szálló maszkra, földet érés után pont fordítva tartja a szájában, mint ahogy előzőleg elkapta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése