2017. október 24., kedd

A majmok bolygója - Háború

Végéhez ért A majmok bolygója előzménytrilógiája. A harmadik rész kissé hosszú ahhoz képest, hogy relatíve mennyire egyszerű a története (miután párja és idősebbik fia életét veszti az emberek egyik rajtaütésében, Cézár elindul bosszút állni az Ezredesen, aki felelős a családja haláláért), ám ezzel együtt sem válik unalmassá, hiszen a hangsúly Cézár és az Ezredes egymásnak (is) feszülő személyiségén, ill. cselekedeteik motivációin van, amik elég érdekesek ahhoz, hogy ne okozzon gondot a 140 perces játékidő.

Az egyetlen jelentősebb akciójelenetre majdnem a film végéig kell várnunk, addig viszont bőven van feszültség, továbbá megismerhetünk egy komikus (?) mellékszereplőt (Rossz Majom), akinek jeleneteit szerencsére nem tolták túl, meg ha belegondolunk, a figura tulajdonképpen inkább tragikus, mint komikus.

A WETA-s trükkök jellemzésére még nem alkották meg az ideillő magyar szavakat, Andy Serkisnek pedig - bocsánat - már qrv@ra kijárna legalább egy speciális Oscar-díj, mert amit a motion capture-rel művel, az rég túlnőtt a sima színészkedésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése